29.8.2015

Olen nainen. Olen ihminen.

Tänään tein jotain mitä jokaisen naisen tulisi tehdä kohdatessaan ällöttäviä huuteluita miehiltä: puolustin itseäni. 

Olin rautatieasemalla ja ohitin lauman aikuisia miehiä. Ohittaessani miehet huutelivat kuinka kivalta kissimirriltä näytän ja kavutessani portaita laiturille he kertoivat kuinka kivalta takamukseni näyttää. Valitettavasti nämä herrasmiejet tulivat samalle laiturille junaa odottelemaan. He myöskin siinä kyselivät sattuuko tämä kissa tulemaan setien kanssa samaan vaunuun. Voin kuulemma istua polvella ja setä voi silittää minua niin että rupean kehräämään.

Tässä kohtaa aivoissani naksahti ja aukaisin suuni. "En oo kissa, oon ihminen, joten voit pitää sen sovinistisen leipäläpesi ummessa. En todellakaan halua istuu sinun enkä kenenkään muun polvella. Voit painuu vittuun häiritsemästä mua!" Ja niin setäherrat hiljenivät ja minä siirryin kauemmaksi adrenaliinin virratessa suonissani. 

Minä olen nainen. Olen ihminen. Kyllä, minulla on tissit ja kiva takapuoli! Mutta se ei tarkoita, että peniksen omaavat ihmiset voivat puhua mitä ikinö heidän aivosolukoissaan mahtaa liikkua. En minäkään huutele komean miehen nähtyäni, että onpas siinä komea ori! En ehdottele hänelle, että sattuisiko ori kaipaamaan ratsastajaa, sillä minä voisin kyllä tarjoututua ratsastamaan noin upealla oriilla. Ei, en tee niin. 

Koitan tässä kovasti sanoa, että puolustakaa itseänne! 

On myönnettävä, että tämänkin palopuheen taustalla on tapahtuneen lisäksi Caitlin Moranin kirja 'Naisena olemisen taito'. Kehotan kaikkia lukemaan sen. On hyvä kirja! 

Ps. Kirjoitus on kirjoitettu suurien tunteiden vallassa kännykällä. Pahoittelen hassua tekstiä ja mahdollisia kirjoitusvirheitä. 

2 kommenttia:

  1. Hurraa! Mikä ihme siinä on, että aikuisille ihmisille täytyy takoa kalloon, että ei, teidän käytöksenne ei ole hyväksyttävää. Se ei ole imartelevaa eikä hauskaa, se on ainoastaan ahdistavaa, tahditonta ja mautonta. Pidetään siskot puoliamme!

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista