4.12.2014

Villatakkityttöjen joulukalenteri, luukku 4

Synttärisankari täältä terve!

Ajattelin (=sain Eerikalta apua), että voisin kertoo vähän Tampereen joulusta. Mitä kaikkea täällä voi oikein tehdä joulua odotellessa? Oikeestaan vaikka mitä kaikkee! Tampereen joululle on ihan oma nettisivunsa (klik!), joista en tiennyt vielä ennen eilistä yhtään mitään. Hassua, oonhan mä täällä asunut lähes koko ikäni. 

Mun sisäinen tonttuni odottaa jo pääsevänsä...

....Keskustorin joulutorille!
Tampereen ytimeen, Keskustorille pystytetään parasta aikaa pienijä söpöjä mökkejä Joulutoria varten. Joulutori avataan tänä vuonna 5.12. eli huomenna ja on auki aina 22.12. saakka. Itse pidän Joulutorista ihan hirveästi! Varsinkin, kun on lunta ja hieman jo hämärää, kun kaikki valot saavat Joulutorin näyttämään ihan pieneltä tonttukylältä. Hih. Tapanani on raahata joku vähän vähemmän innokas kaveri kiertelemään kanssani Joulutoria ja hytisemään pakkasesta. Joulutorilla voi (ainakin muistikuvieni mukaan) ostaa herkkuja, muita ruoka-aineita, käsityötä... Tietenkin kotimaista. 

...Tallipihan joulukylään!
Tallipiha on ihan mihin vuodenaikaan tahansa ihanan idyllinen paikka. Mutta jouluna (,kun on lunta ainakin sata metriä!) Tallipihasta tulee tonttukylä. Siellä on käsityömyymälöitä, suklaapuoti (ommuuten hyvää suklaata), lapsille tekemistä... Joulukylä on auki 22.11.- 23.12. 

Tiesittekö, että Tallipihan historia alkaa jo 1800-luvulta? Tehtaanpatruuna Wilhelm von Nottbeckin hepat (ja niiden hoitajat) saivat Tallipihasta itselleen paikan tuolloin. Jännää! Niin ja suosittelen kävelemään samalla Näsinkalliolle. Kiva paikka se, vaikkakin nyt Näsinlinnan remontin takia paikka on kuin pommin jäljiltä.. 

...Telakan joulubasaariin!
Kaikki joulumyyjäisjutut on kivoja! Telakan joulubasaarissa en olekaan aiemmin ollut, mutta tänä vuonna nokkani aion sinne tunkea. Muutenkin Telakka on kiva paikka, muutaman kerran nyt ollut siellä istumassa iltaa :) 


Lisäksi:
 Tähän loppuun ajattelin ehdotella kivoja tapahtumia/paikkoja, joissa voisi olla kiva käydä. Ensi viikolla järjestetään Tampereella Designtori joulu, jossa Suomen muotoilijoita kokoontuu ja esittelee tuotteitaan. Tampereen Kauppahallissakin kannattaa käydä pyörähtämässä, vaikkei sieltä mitään ostaisi. Olisin ottanut kuvia sieltä, mutta kun kaikki mummot ja papat iski linssin eteen... Lisäksi tuon nettisivun mukaan olisi kaikkee kivaa askartelupaskartelujuttua kynttilän valamista (on muuten tosi hauskaa, suosittelen kokeileen), joulupallojen koristelua, joka tosin on tarkoitettu lapsille. Hitsi.

Tampere kyllä osaa aina yllättää. Jopa minut. Siksi suosittelen ehdottomasti kiertelemään vapaasti ympäri keskustaa, myös ns. massajuttujen ulkopuolelle eli rohkeesti vaan niille sivukujille! Mä en itekään tiedä vielä kaikkee tän kaupungin keskustasta. 

Mutta nyt on parempi lopettaa kirjoittaminen ennen kuin kirjoitan vielä sekavampaa tekstiä. Joulukalenterin edellisen luukun on kirjoittanut sympaattinen Kerttuli ja huomisen luukusta vastaa söppänä Mira :)  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti