13.11.2013

Tynkäversio kuulumisista

 Täällä taas! Mihinkään en oo varsinaisesti hävinnyt, vaan olen ollut vailla kunnollista syytä kirjoittaa tänne. Nyt voin hieman höpötellä kyllä enemmänkin niitä näitä, mutta koulujutuista voinen muutamalla sanasella sanoa. Koulu, varsinkin meidän koulu, on ihan perseestä.

Lähinnä tää syksy on rasittanut. Kun kesän lopussa kirjoitun syksyn luentoaikoja kalenteriini, ei siellä lukenut sanallakaan, että kaikki tunnit olisivat pakollisia. No, näin asia kuitenki oli ja kesken opintojakson sinne SoleOpsiin (=opintosuorituksia, opintojaksoja yms.) oli kirjoitettu infoa tästä aiheesta. Raivostuttavaa, ei voi kesken kaiken muuttaa asioita ja olettaa, että me opiskelija sen tietäisimme etukäteen. Toinen raivokohtauksen aiheuttanut asia on harjoittelutyötuntien muutos. Viiden viikon aikana suoritettavaa työtuntimäärää nostettiin, mikä käytännössä tarkoittaa pidempiä työpäiviä. Eli opiskelijat tekee pidempiä päiviä kuin ohjaajat. Ja kaikki sairaslomapäivät tulee heti korvata, ennen sai pitää kaksi (2) saikkupäivää ilman korvaavaa työtä.


No se siitä aggressiosta. Nyt siis itse asiaan eli harjoitteluun. Kolmas harjoittelujakso on jälleen käynnissä ja se siis on päihde- ja mielenterveystyön harjoittelu. Itse suoritan sen Valkeakosken A-klinikalla. Kolme päivää mä siellä vasta olen ollut, mutta mukavalta paikalta vaikuttaa. Vähän outoa on vaan olla töissä pelkästään arkisin ja klo 8-16; yleensä saa olla aina iltavuorossa ja viikonlopuissa ja yhdessä yövuorossa... Vaihteluhan virkistää. Kolmen päivän aikana olen ehtinyt tajuamaan monessa mielessä päihdeongelmaisia. Ja lisää varmaan tajuaa vielä myöhemmin :) En kuitenkaan oo henkilökohtaisesti itse kiinnostunut päihde- ja mielenterveystyöstä tulevaisuudessa, vaikka aiheet mua kiinnostavatkin kovasti. Jotenkin toi ei vaikuta mun tyyliseltä työltä. Ehkä sitten voi halutessaan erikoistuu siihen, mutta keskitytään nyt asiaan kerrallaan :P
Valkeakoskelle on pitkä matka, kun sen taittaa julkisilla kulkuneuvoilla. Punkkaan vanhempieni luona Tampereella nämä viisi viikkoa siis. Päivittäinen matkani koostuu siis Kaukajärveltä Keskustorin kautta Valkeakoskelle. Ja tähän matkaan menee yhteensä 1,5 tuntia -.- Sama se on takasin tullessakin, ihme kun väsyttääkin näin paljon. Ehkä tää tästä helpottuu ajan kanssa, toivottavasti. Nyt on kyllä ihan pakko mennä nukkuumaan, jotta jaksaa nousta taas huomenna aamulla. Öitä!

(Tulipa tästä tynkä, ens kerralla enemmän!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti