20.2.2015

Musiikki muistoihin vie

Kiinnittyykö kenelläkään teistä johonkin tiettyyn biisiin jokin muisto tietystä hetkestä tai tietystä aikakaudesta? Mulla ainakin! Ajattelin kokoa tämmöisen "pienen" listan mun musiikkihistoriasta ja millaisia muistoja nää biisit herättää mussa. Kaikkia en voinut laittaa, koska ensinnäkin osa oli todella henkilökohtaisia muistoja ja toisekseen niitä biisejä olisi tullut ihan liikaa enkä olisi saanut tätä ikinä päätökseen... :D Näistä biiseistä saatte varmaankin hyvän kuvan mun musiikkimausta, kun aina kuvailen sitä monipuoliseksi. Kuunteleen oikeasti ihan mitä vain!

Matt Pokora - Pas Sans Toi
Rakastuin Matt Pokoraan yläasteen ranskan tunnilla. Opettaja esitteli meille ranskalaisia artisteja ja tää biisi oli yks niistä. Popitin Matt Pokoraa vielä lukiossakin, mutta tämä biisi on edelleen lempparini. Opettelin sanatkin tähän biisiin joskus, mutta nyt osaan vaan ensimmäisen säkeistön ja kertosäkeen -.- 

Fall Out Boy - Thnks fr th mmmrs
Voi, riparikesän biisi! Fall Out Boy oli jonkin aikaa rakkauteni (erityisesi Pete Wentz) <3 Kuuntelin silloista uutuuslevyä puhki, mutta tätä biisiä tahkosin kaiken aikaa. Ilmankos muistan vieläkin sanat ulkoa.... One night and one more time!


Timbalada & Carlinhos Brown - Ashansu
En osannut päättää, minkä Timbaladan biisin valitsisin, mutta päädyin tähän! Timbaldaa tuli kuunneltua ihan kyllästymisen partaalle melkein vuosina 2008-2009. Sen jälkeenkin kyllä olen kuunnellut lähinnä nostalgiaa hakiessani. Näitä kuunnellessa tulee aina hyvä mieli, kun niihin liittyy lukematon määrä muistoja niin monen vuoden edestä<3 

Girugamesh - No Music No Reason
Ah ja voih mun japaniernuvaihetta. Girugamesh oli vastapainona kepeälle Timbaladalle ja tätä tuli kyllä liian ahkerasti soitettua. Hehee, moni ei varmaan ees tietänyt että mulla oli tämmönen vaihe joskus (ja vielä aika kauankin!) ja että kuuntelen tämmöistäkin musiikkia. Käytiin oikein Girugameshin keikalla Helsingissä joskus ööö.. Milloin se oli edes? Olin kuitenkin hirvee fani ja seurasin innokkaasti bändin MySpace-sivuja ja blogia.. 

Avicii - Levels
Vuonna 2011, mulla tuntui olevan aikaa käydä töissä, capoeiratreeneissä (ja tapahtumissa) sekä bilettää. Levels muistuttaa mua siitä ikuisesti. Yhdistän tämän biisin Ainoon, alkoholiin ja Senssiin/Tivoliin. 

Jamie Cullum - Just One of Those Things
Jamie Cullumista tulee aina ja ikuisesti mun Tesoman yksiö. Ihan ensimmäinen koti, kun muutin pois kotoa<3 Cullum pelasti mut monelta väsyneeltä aamulta, kun suuntasin töihin tai kun moppasin kerrostalojen rappuja.


Bonde do Maluco - Agora voce quer
Brasiliassa (ja vielä piiiiitkään sen jälkeen) kuunneltiin Bonde do Malucon uutta levyä yötä päivää :D Valitsin tämän biisin kaikkien niiden joukosta, vaikka melkein linkitin koko levyn tässä kohtaa. Kaikki sanat muistuu mieleen kyllä aika hyvin! Jos mulle ei tule Brasilia mieleen, niin tulee mieleen kesä 2012 ja Outin auto. Outi haki mut usein treeneihin ja tätä kuunneltiin aina automatkoilla<3

Rio (the movie) - Hot Wings (I Wanna Party)
Kävellessäni ensimmäiseen työharjoitteluun miljoonan metrin lumikinoksessa popitin tätä ja tuli ripeämmin käveltyä. Sulkiessani silmäni nään itseni kävelemässä Riihimäen Vesitornin kupeessa matkalla Riihikotiin kauheessa lumikinoksessa.

R.I.O. feat Nisso - Party Shaker
Jos en väärin muista, tää oli kesän 2012 kova hitti (siis mun soittolistoilla)! Tää pääsi jopa soittoääneksikin. Ah ja voih mikä kesä. Siivosin arkisin klo 6-14/15 ja sitten äkkiä kotiin nukkumaan ja sitten treeneihin kaikkina muina arkipäivinä paitsi perjantaisin :')

Maskinen - Segertåget 
Toinen työharjoittelu oli Lahdessa ja sinne sain kulkea Riihimäeltä ensin junalla 40min ja sitten bussilla riittävän kauan. Tämä biisi muistuttaa mua siltä ajalta ja mieleen tuleekin lähijuna Lahdesta Riksuun. Uskokaa tai älkää, mutta yritin opetella tämän(kin) biisin sanoja. Osaan sanoja sieltä sun täältä.

Don Omar - Zumba
Kolmannen työharjoittelun aikana asuin osan ajasta Hämeenlinnan Academialla ja popitin tietenkin musiikkia. Sanni oli koonnut hauskan soittolistan, jonka hienosti tallensin Academian koneelle ja myöhemmin puhelimelle. Muistan, kuinka saatoin yksin tanssia Academian salilla monta tuntia. Myös siksi, että Academialla oli sairaan kylmä 

Icona Pop - I love it
Syksy 2013. Koulussa oli päihde- ja mielenterveystyön perusopinnot eikä voinut yhtään kiinnostaa ja oli hirveesti muka kaikkee tekemistä. Icona Pop oli syksyn voimabiisi! Tai oikeestaan, se on jäänyt siitä lähtien voimabiisiksi. 

 Juju - Hullu 
Toukokuussa 2014, kun alkaa hiljalleen tuntua lämpimältä ja kesänalulta, kuuntelin tätä. Tämä biisi saa aina hymyn huulille ja tuolloin sai mut niin onnelliseksi, että rupesin usein itkemään. Nyt kun kuuntelen, pääsen melkein samaan mielentilaan. 

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana - Julkinen sana
Tämä biisi vie mut kevääseen 2014. Mueleen tulee se aika keväästä, kun alkaa aurinko paistaa ja on lämmintä. Tämä biisi tuo hymyn huulille aivan kuten aiemminkin. Tämä oli voimabiisini tuolloin ja edusti onnellisuutta. Osaan sanatkin ulkoa!

Herra Ylppö & Ihmiset - Supersankar
Tämä biisi vie mut elokuiseen viikonloppuun Idan kanssa Luopioisissa. Meininki oli tapamme mukaan niin kummaa kuin voi olla, mutta oli hienoa. Erityisesti tästä tulee mieleen kotimatka, kun ajellaan kohti aurinkoa ja hoilattiin tätä alinomaan, koska tästä tuli hyvä fiilis. Tästä tulen jälleen onnelliseksi, koska oli hieno viikonloppu takana ja muutto Tampereelle edessä ja Idallakin kaikkee hienoo oli tulossa. 


On niin paljon biisejä, jotka olisin halunnut tähän laittaa mutta voin varmaan tehdä lisää näitä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti