14.5.2015

Taito luoda

Haluan jakaa täällä ehkä kauneimman asian, jota mun pienen elämäni aikan on sanottu. Tähän mennessä siis. Se tapahtui tässä hiljattain töissä, kun kyykistyin kahvia lipittelevän mummon luo höpöttelemään. Menin juttelemaan mummolle, sillä minun käy sääliksi yksin isossa ruokapöydässä istuvaa ryppyistä mummoa, joka aivan varmasti kaipaa seuraa. Tovin juteltuamme mummo silitti reittäni ja sanoi:

"On se hienoa, että jäit minun kanssani juttelemaan. Ei sitä moni täällä tee. Menevät vaan ohi! On muka kiire. Tulee semmoinen olo, että on yksin. Eikö olekin hassua? Vaikka täälläkin on paljon muitakin ihmisiä ja silti on.. (tähän väliin täydennän lausetta tokaisemalla 'yksin') Sinä et kuitenkaan työnnä ketään luotasi vaan sinulla on taito luoda siteitä ihmisten välille. Se on hieno taito tässä maailmassa."

Loppua en juuri tahdo muistaa, sillä liikutuin niin kovasti ryppyisen mummon sanoista, että oli vaikea keskittyä enää kuuntelemaan. Hymyilin ja nyökyttelin hyväksyvästi ja sanoin lähteväni jatkamaan töitä.On aivan sanoinkuvaamattoman voimaannuttavaa saada joku kiitolliseksi. Ja mitä tuokin minulle maksoi? Muutaman minuutin työaikaani, jolloin ei muutenkaan olisi ollut mitään erikoista tekemistä. Miksipä en siis juttelisi hetken sympaattisen mummon kanssa? Rupesin miettimään, jos ihmiset tekisivät enemmän pieniä hyviä tekoja toisille ihmisille tai sanoisi kauniita ja kivoja asioita edes kerran päivässä, niin kuinka paljon hyvää siitä syntyisi? Se ei maksa kenellekään mitään ja tekee yleensä myös sinutkin onnelliseksi.

Tehkää hyviä tekoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti