16.7.2015

Hiiohoi ja kohti Uppsalaa

Viime viikolla matkustettiin Turun ja Tukholman kautta Uppsalaan. 
Tiistaina Onnibussilla Turkuun. 
ja aikaisin keskiviikkona lähti laiva Turusta kohti Tukholmaa.
Samaisena keskiviikkona vielä junailtiin itsemme Uppsalaan,
jotta voidaan perjantaina taas junailla Tukholmaan ja risteillä sieltä Turkuun. Ei muuten kannata mennä päivälaivalla, jos ei ole hyttiä. Jaa miksei? Koska kumminkin väsyttää ja haluis nukkua edes etäisesti sänkyä muistuttavalla alustalla eikä jossakin laivan nurkassa tennarit pään alla tyynynä. Ja jos olisi ollut hytti, ei olisi tarvinnut kuunnella ruotsalaislapsien ruotsinkielistä kitinää koko laivamatkan ajan. Tosin iltaa kohden rupes mietityttää, että kumpia kiukuttaa enemmän: mua vai niitä muksuja?Koska Viking Linen infopisteen naikkonen ei tiennyt, että lähteekö terminaalista bussia Uppsalaan (oikeasti lähtisi, mutta väsyneenä ja kiukkuisena en jaksanut kinata), niin jouduimme Idan kanssa selviytymään kapsäkkiemme kanssa Tukholman päärautatieasemalle. Joo hieno idea, mutta en minä ole sieltä kävellyt ikinä keskustaan saatika sitten, että tietäisin missä hemskatissa se asema on? Akku loppuu puhelimesta, nettiä ei tietenkään ole laivan ulkopuolella (paitsi jos haluan maksaa jätti-isoa puhelinlaskua), ja terminaalista napattu Tukholman kartta kattaa vain keskustan + Gamla Stanin eikä sitten sitä terminaalia. Ja ommuuten pirun ärsyttävää vetää perässään matkalaukkua mukulakivillä päällystetyllä tiellä! 

Mutta päästiin siis ihme kyllä sinne rautatieasemalle. Ja vielä päädyttiin ihan oikeeseen junaan ja osattiin jäädä Uppsalassa pois. Hyvä me!
 Kameraa en näyttänyt Uppsalassa ollenkaan, kiitos vesisateelle. Kännykällä räpsin kuvia, mutta juuri mikään niistä ei selviä tänne blogiin asti. Paitsi nämä kaksi alempaa kuvaa. Mutta kierreltiin tosiaan Uppsalassa Iidan opastuksella! Käytiin yliopistolla katsomassa olisko ovet olleet meille auki (harmiksemme eivät olleet), jonka jälkeen kävimme vierailemassa Pohjoismaiden suurimmassa Tuomiokirkossa. Oli muuten iso kirkko! Niin iso, että en saanut edes kunnollista kuvaa siitä tönöstä. Hienon Tuomiokirkon ovat kuitenkin jotkut sinne rakentaneet. Takaisinkin osattiin hienosti tulla! Ei olla Idan kanssa niin tyhmiä kuin voisi luulla ;) Takasin tullessa päästiin sentään hyttiin nukkumaan ja aamulla kivasti täti tuli koputtamaan oveen ja huusi ovenraosta "Hyvää huomenta! God morgon!" 

Että semmonen reissu se oli. Tuli vedettyä ruokaöverit. Sen kummempaa sanottavaa ei ole meidän reissusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti