1.3.2015

Vielä mä sulle dieetit näytän

Olen jo joillekin raivonnut tästä aiheesta, mutta tehdään siitä nyt julkista. Ihmisiä arvioidaan paljon ulkoisten tekijöiden perusteella: millaiset hiukset, millaiset vaatteet, miten puhuu, miten on jne. Mutta nykyään arvioidaan myös eväiden perusteella. Olen tämän vuoden aikana törmännyt tähän jo liian monta kertaa ja alkaa hiljalleen keittään. Ja pahastikin vielä! 

Kerronpas teille pari esimerkkitapausta. Tapaus 1 sattui työharjoittelussa tässä taannoin. Piti iltavuoron jälkeen valmistaa makaroonilaatikkoa evääksi töihin, mutta olin liian väsynyt odottamaan sen valmistumista, joten tyydyin sekoittamaan kypsät makaroonit ja jauhelihan keskenään (aka tein makaroonimössöä). Kaveriksi otin sitten vielä vähän raejuustoa. Työharjoittelussa sitten seuraavana aamuna ruokatauon aikaan söin onnellisena ruokaani, kunnes hoitaja X kysyi: "Ai onks sulla joku urheilijan dieetti vai?" Aivoissa meinasi naksahtaa jos tässä vaiheessa, mutta sain väännettyä pärställeni hymyntapaisen ja selitin tilanteen. Ei mennyt kauaankaan kuin muutkin aamuvuorolaiset tulivat ruokatauolle, joista kaksi vielä kysyivät, että olenko dieetillä. NO EN OLE. Eikö tässä maailmassa saa syödä mitä haluaa? 

Tapaus 2 tapahtui tällä viikolla, kun olin keikkatöissä Pikonlinnassa. Ruokatauolla söin riisiä kanakastikkeella ja lisäksi oli vielä raejuustoa ja kananmuna. Niin ja omena! Huomasin kuinka vastapäätä istuva 60-vuotias hoitaja silmäili pitkään minua ja ruokaani, kunnes aukaisi suunsa vain sanoakseen: "Olet kyllä tosi hoikka, ei ihme kun olet tommosella dieetillä." VOI HELVETIN KUUSTOISTA. Oli todella vaikeaa olla heittämättä hoitajaa sillä omenalla. Sen sijaan mumisin jotakin, että täähän on ihan normaalia ruokaa mulla on.

Mutta oikeasti, voi luoja... Mikä siinä oikein on, että pitää heti leimata normaali ruoka dieetiksi. Syön ruokaa, josta tykkään (ja jota osaan tehdä)! Mun ruoka vois toki olla vieläkin terveellisempi, jos mustaisin aina lisätä kasviksia joukkoon eli ei mun pöperöt aina niin dieettimatskua edes ole. Ja moni on samalla sanonut, ettei mun tarvitse olla dieetillä, koska olen hoikka. Ensimmäinen ajatus on se, että enkö saa syödä terveellisesti, koska olen hoikka ja pitääkö mun nyt ruveta syömään epäterveellisesti ja lihota ja sitten vasta ruveta syömään terveellisesti. Mutta sitten ajattelen, että minä syön mitä haluan ja sillä sipuli.

Nyt ei enää ärsytä niin paljoa. 


2 kommenttia:

 1. Ihan älytöntä! Sähän syöt just tosi terveellisen ja "tavallisen" kuuloista ruokaa, ja sitä tullaan ihmettelemään? Pitäisi tehdä joku empiirinen koe, otat mahdollisimman huonolaatuisen einesaterian, ja kaveriksi vielä munkin ja limun, ja katsotaan, ihmetteleekö kukaan silloin. Jotenkin niin kieroa, että sitä suositeltua, monipuolista "kotiruokaa" pidetään jonain dieettinä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Siis mua huvittaa, että oon tehnyt semmosta ruokaa, mitä meidän äitee oon tehnyt jo vuodesta kivi ja keppi meille kotona :D Ainoa, joka tekee siitä mukamas dieettimäisen on raejuusto ja kananmuna, mutta niitäkin syön ihan makunsa vuoksi!

   Täytyy kyllä kokeilla tota eines+munkki+limu -koetta.. Mitähän sitten sanotaan?

   Poista