1.12.2011

"Ei ihmisasumus laisinkaan!"

Kotona vihdoinkin! Oli kyllä jännittävä reissu Hyvinkäällä: mutkia tuli matkaan vähän joka suunnasta ja keskustan aluekin alkaa olla jo tuttu samoin suurin osa kaduistakin :D Eikä eksytty kun kerran, kun en muistanut mistä piti kääntyä, mutta iskän kännykässä oli onneks navigaattori...

Niin siis lähdettin iskän kanssa ajeleen aamusta kohti Hyvinkäätä, sillä sen opiskelijasoluasunnon näyttö oli kello yks. Löydettin hienosti perille ja oltiin etuajoissakin. Mentiin venaan siihen asunnon oven edelle odotteleen huoltomiestä, joka päästäis meidät sisään. Vaaleansinisten luhtitalojen ympäröimässä pihassa oli ankeeta seistä ja ehkä ankeampi oli se asunnon piha - muutama risaisen oloinen tuoli, tupakantumppeja, lonkerotölkkejä tuhkakuppina. Etuoven lasi oli peitetty jollain mustalla kankaalla tms., keittiön ikkunasta ei nähnyt sisälle. Huoltomies saapui ja mentiin sisälle. Ovella tuli vastaan honkkelo rastapäinen jätkä (tässä kohtaa katsoin iskää epätoivoisesti) ja perässä tuli silmälasipäinen tyttö. Kumpikaan ei puhunut suomea ja sainkin selittää tulevani katsomaan asuntoa. Tyttö sanoi, ettei mun kannata tulla sinne. Tyttö oli oikeassa: asunnossa oli ihan järkyttävän pimeetä, siellä haisi järkyttävälle (haju tarttui mun kaulahuiviinkin!), olohuone oli niin pieni etten ees tajunnut sitä olohuoneeks ja se mulle tarkoitettu soluhuone oli karsee. En todellakaan haluisi asua siellä edes viittä minuuttia. Tyttö kovasti käski katsoa vessaa, etten varmastikaan tulisi asuntoon. En uskaltanut katsoa vessaan, vaan sanoin että olin jo päätökseni tehnyt: HYI HITTO. 

Mua vitutti ihan helvetisti, koska oltiin ajeltu Treeltä asti kamalan loukon takia. Iskä kuvasi asuntoa äitille näin: "Se ei ollut ihmisasumus laisinkaan! Vieläkin karmii.." Teidän olis kyllä pitänyt kokea toi kamaluus itse, ei sitä voi sanoin kuvailla. 

Oltiin iskän kanssa päätetty, että mehän ei lähdetä sieltä ihan noin vaan, joten mentiin sitten sinne toimistolle, mistä mulle oli tarjottu tota solua eli Hyvinkään Vuokra-asunnot Oy:n toimistolle. Siellä ei ollut tarjota mulle muuta asuntoa, mutta pistivät kuitenkin hakemukseni aktiiviseksi ja lisäsivät siihen vielä, että haen yksiötä. Tämän jälkeen seikkailtiin hieman ja mentiin Arenna-nimiseen kiinteistövälitys liikkeeseen (voiko sanoa noin?). Turha reissu sekin, koska siellä pitää tehdä vain sähköinen hakemus - muuten he eivät voi auttaa. Perkele. Meni hermot ja toivokin katosi. Mutta iskä jaksoi vielä tsemppailla ja löydettiin itsemme Realiasta. Sieltä erittäin hyvännäköinen välittäjämies antoi kaksi heti vapaana olevaa yksiötä, joista kiinnostuttiin toisesta. Kallis on, mutta emmä mistään muualtakaan saa asuntoa muuten, jos alan nirsoileen. Tämä nanna-asunto sijaitsee noin 1,5km päästä keskustasta (2km koulusta), rauhallinen alue, kerrostalon toinen kerros, yks neliö enemmän kuin mun nykyisessä asumuksessa ja vuokra leijui korkealla. Ah nam. Saatiin välittäjämies näyttämään meille sitä asuntoa, kunhan se on hoitanut pari asiakas pois alta. 

Tunnin jouduttiin venaileen, joten otettiin auto alle ja lähdettin kierteleen. Ensin ilman navigaattoria, mutta sitten unohdin jo sen kadunnimen, mistä piti kääntyä. niin kaivettiin navigaattori esille. Itse asunto oli ihana! Pelottavasti muistutti suurestikin mun nykyistä kämppää, ihan samanlailla aseteltu ne huoneet.. Siellä oli iso keittiö ja suht iso vessakin. Olin kyllä ihan rakastunut siihen (johtunee varmaan siitä, että pidän kovasti tästä Tesoman asunnosta) ja sanoin, että olisin halukas muuttamaan siihen. Välittäjä lupasi soittaa huomenna mulle, että sainko sen asunnon vai en (,sillä vuokraisännältä pitää kysyä, että kai olen kelvollinen asukas). Peukut ylös, että mä pääsen muutaan siihen! Muuten joudun venaileen asuntoa johonkin tammikuun loppuun ja joudun kulkeen päivittäin junalla Tre-Hyge ja joudun asuun porukoilla sen aikaa, koska irtisanoin vuokrasopimukseni tänään tästä Tesoman asunnosta. Virallisesti asun tässä enään korkeintaan joulukuun loppuun asti, mutta hyvällä tuurilla pääse pois täältä ennen matkaa. Mutta ne peukut pystyyn!

Innostuin vähän taas kirjoittamaan, enkä jaksa oikolukea tätä. Jos on epäselvää tekstiä, niin voivoi. Kirjoitusvirheistäkään en vastaa.. 

4 kommenttia:

 1. Kurjaa et se oli sellanen loukko se opiskelija asunto! Itte oon tosi tyytyväinen meidän luokan valtaamaan opiskelija-asuntola taloon :D 2 kerrosta, 6 huonetta, 2 keittiöö! Jokaselle yks huone jossa yks kämppis ja yläkerrassa yks tyhjähuone (= olkkari). Jee! tosin tää onkin asuntola, taitaa olla eri juttu ovo .. onko? Emt anyway 8D toivottavasti saat sen kivan ! *peukut*

  random kuittaa

  VastaaPoista
 2. Joo siis tää oli joku kolmen hengen huoneisto ja äää ei sitä kyl voi kuvailla edelleenkään - niin kamala se oli! Mutta kivaa asuntoa odotellessa ^^

  VastaaPoista
 3. Mä ymmärtäisin, jos toi kämppä olisi täällä. Näkisitpä sen loukon, johon me ollaan muuttamassa (käyn luultavasti puoli vuotta suihkussa kengät jalassa). Mutta miten tollasia hirvityksiä voi olla Suomessa?

  Iida

  VastaaPoista
 4. Oon niin iloinen, etten käynyt siellä vessassa ollenkaan... Ties vaikka olisin pyörtynyt.

  VastaaPoista